PROJECT-Z

Mijn pad naar Project-Z

Schetsen en concept

Voor mijn project-z project wilde ik graag iets doen in de 80s synthwave style. Ik zag de laatste tijd dit steeds meer terugkomen en had wel interesse, vooral ook omdat er rond die tijd net computers uitkwamen en toen het 'hacken' geboren werdt.

Ik ben vervolgens gaan kijken naar verschillende inspiratie en had vervolgens in mijn hoofd een ruw beeld van wat ik ongeveer wilde. Deze beelden heb ik vervolgens vrij grof op papier gezet.

Stylescape

Nadat ik mijn ruwe schetsen had van wat ik ongeveer wilde ben ik een stylescape gaan maken. In de stylescape heb ik een aantal verschillende inspiratie-foto's gezet, verder staan er ook de fonts in die ik wil gebruiken en op wat voor manier ze gebruikt zullen gaan worden. Nadat ik de fonts had heb ik een snelle ruw introscherm gemaakt als een soort prototype.

Development

Toen ik mijn schetsen en stylescape had ben ik begonnen met het maken van het project. Ik heb bootstrap gebruikt als basis aangezien ik dit een fijn framework vind om mee te beginnen. Daarna ben ik gaan kijken naar hoe ik het beste een terminal kan maken in javascript. Dit was een vrij lastige opgave maar heb dit uiteindelijk voor elkaar gekregen. Nadat ik dat gevonden had ben ik meer de website op basis van de website gaan letten, achtergrond-video, kleuren etc.

Toen ik de basis stylen etc had staan heb ik voor de tussentijdse oplevering een kleine demo game gemaakt, hiermee ben ik toen uiteindelijk top-5 gekomen met het stemmen. (wil ik toch even vastleggen :))

Het uiteindelijke doel is om een kleine minigame te maken die je speeld doormiddel van verschillende methodes te gebruiken. Dit geeft een echt programmeer / hack gevoel waarvoor ik ook ga!

DEMO

Hieronder een demo met het spel tot nu toeLet op! Als de demo niet goed werkt speel hem dan op de pc op vibecheck.nl
Terug!