LEERUITKOMSTEN

Hoe toon ik mijn leeruitkomsten aan?

Interactieve Media

Voor het aantonen voor deze leeruitkomst heb ik verschillende prototypes gemaakt voor mijn projecten. Deze prototypes kun je live bekijken en gebruiken, over de prototypes wordt bij development meer uitgelegd. Verder heb ik verschillende design iteraties gemaakt voor bijvoorbeeld mijn portfolio en de SpoorPark producten.

Ik heb vrij veel iteraties gemaakt tijdens het maken van de SpoorPark Planner en het maken van de posters als promotie voor de planner.

Development

Om Development aan te tonen heb ik verschillende werkende prototypes gemaakt, deze prototypes heb ik gemaakt in HTML/CSS en JavaScript. Voor een overzichtelijk versie beheer heb ik gebruik gemaakt van GitHub hierop heb ik de verschillende projecten staan en kun je live zien welke aanpassingen er gedaan zijn.
Hieronder zal ik een aantal projecten op GitHub linken.

https://vibecheck.nl/SpoorParkLife/

SpoorParkLife is een mobile app waarmee je QR-Codes rondverpreid in het SpoorPark kunt scannen en vervolgens vragen maken over dieren.

https://github.com/SpoOkyJelle/SpoorParkPlanner

Met de SpoorParkPlanner kun je op een eenvoudige manier een evenement inplannen voor in het SpoorPark waar ook mensen aan kunnen deelnemen, Hierbij is ook een heatmap te zien met hoe druk het is in het SpoorPark

https://github.com/SpoOkyJelle/portfolio

Op mijn Portfolio kun je mijn persoonlijke groei zien binnen de opleiding!

Design

Voor Design heb ik voor de verschillende producten ontwerpen gemaakt. Deze iteraties staan bij Interactieve Media beschreven. De designs zijn gemaakt met de Adobe producten

Ik heb Ik heb bij de verschillende designs vooral gekeken naar hoe ik alles simpel te gebruiken en duidelijk houdt, dit heeft mij gebracht naar een wat modernere stijl.

Hieronder kun je mijn iteraties zien hoe ik mijn agenda gemaakt heb. Als inspiratie heb ik vooral gekeken naar de Windows 10 standaard agenda, ik vind dit een zeer overzichtelijke en duidelijke agenda en dat vond ik precies wat het SpoorPark nodig had. Ik ben begonnen met het "namaken" van de windows 10 agenda maar dan met de kleuren van het SpoorPark. Verder heb ik het kopje "agenda" gepakt van de agenda pagina op het SpoorPark. agenda pagina.

Nadat ik de agenda gedesignd had ben ik de drukte meter op een overzichtelijke manier gaan implementeren, ik heb gekozen om kleine bolletjes te gebruiken om de agenda overzichtelijk te houden en je makkelijk kunt zien welke dagen het druk is of niet.
In de volgende iteratie kun je zien dat ik ervoor gekozen heb om inplaats van losse tekst bolletjes te gebruiken als ingeplande evenementen, dit zorgt voor meer rust anders staat er allemaal tekst in de agenda en wordt hij vrij onrustig.

Na de druktemeter en de evenementen ben ik verder gegaan met het ontwerpen van de verschillende popups waarmee je een evenement aanmaakt of je je aanmeld voor een evenement.

Nadat we feedback hadden gevraagd op de agenda kwam eruit dat de agenda op zichzelf niet heel veel werk zou zijn, wij hebben daarna het besluit gemaakt een heatmap toe te voegen. Ik heb onderaan de foto een simpele heatmap toegevoegd met daarop verschillende bolletjes en intensiteit om te laten zien waar het het drukst is in het SpoorPark.
Op dit ontwerp heb ik feedback gevraagd aan Pieter en daaruit kwam dat de bolletjes op zichzelf nog wel onduidelijk zijn, hoeveel mensen zijn er nou echt op die plaats?
Ik heb toen besloten om nummers toe te voegen aan de verschillende drukte bolletjes op de heatmap, dit kun je zien op de 2e iteratie.

Nadat ik Hanneke gevraagd had voor feedback op de UX kant van het inplannen van de evenementen heb ik daarop wat tips gekregen en een document waarin de verschillende UX regels uitgelegd staan. Nadat ik dit artikel had doorgelezen heb ik een nieuwe iteratie gemaakt voor het inplannen van een evenement, deze vind je rechts-onder op de foto

Voor een live voorbeeld kun je naar deze site gaan, we hebben uiteindelijk besloten om de agenda van Demi te gebruiken maar om mijn UX design erin te verwerken.

Research

Ik ben begonnen tijdens de inspiratie week met een hoop vragen stellen aan Sophie, hieruit heb ik veel nuttige informatie kunnen halen over het SpoorPark zelf.

Verder heb ik ook nog een technisch onderzoek gedaan waarin ik beschrijf hoe we de 3d map in het SpoorPark zouden aansluiten. Deze is hier te vinden.

Voor research heb ik verschillende grote bedrijven bekeken en ben ik gaan kijken naar hoe zij mensen aanspreken, ik heb voor de SpoorParkPlanner gekeken naar hoe zij de reclame overbrengen op de mensen. Hieruit heb ik een aantal afbeeldingen gehaald om als inspiratie te gebruiken voor mijn reclame poster voor de planner. Deze afbeeldingen zijn hoe grote skate bedrijven spreken tot de skaters en zo "reclame" maken.

Communication

Voor communication hebben we onderling contact gehouden over de projecten, we spreken elkaar elke dag om de voortgang te bekijken en te kijken waar mensen tegenaan lopen. Hieruit kunnen we vervolgens elkaar helpen, verder werken we met verschillende tools samen om elkaars voortgang te zien en daarop feedback te geven om zo de groei te bevorderen.

Naast de dagelijkse communicatie binnen de groep heb ik ook feedback van docenten in feedpulse gezet, tijdens de gesprekken zijn verschillende aandachtspunten naar boven gekomen waar ik het specifieke product dat weer kan verbeteren, deze zet ik dan in feedpulse zodat de andere docenten kunnen zien waar ik het over gehad heb en waar ik mee bezig ben.

Ook hebben wij voor de sprints verschillende presentaties gemaakt, hierin beschrijven we wat we die sprint gedaan hebben en koppelen we het zo terug aan Sophie. Met de feedback van Sophie kunnen we de dan de volgende sprint een beter product uitwerken. De presentatie van sprint 3 kun je hier vinden.

Proffesional Identity

Hiervoor heb ik dit mooie portfolio gemaakt!

Ik heb voor dit portfolio mijn eigen HTML, CSS en JavaScript gebruikt. Verder heb ik op de verschillende pagina's mijn voortang beschreven doormiddel van tekst en afbeeldingen.

Voor ik begon met deze opleiding vond ik designen altijd al leuk om te doen, ik spendeerde vrij veel tijd in photoshop en was verschillende dingen aan het ontwerpen.
Ik zou in de toekomst graag zien dat ik betere designs kan maken en dat ik eventueel een baan bij een top software bedrijf kan krijgen en daar verschillende dingen kan ontwerpen en maken.
Verder zal ik nog veel moeten leren op de verschillende gebieden maar dat zal zeker goedkomen!

Terug!