PORTFOLIO

Designs

Inspiratie verzamelen

In de laatste week van het 2e semester besloot ik ook nog een aantal portfolio designs te maken. Hiermee kan ik de leeruitkomst design extra aantonen.
Ik ben begonnen met het verzamelen van inspiratie. Ik heb veel op Behance gezet en heb veel portfolio designs van andere mensen bekeken.

Ik heb de designs die ik mooi vond of die mij aanspraken eruit gepakt en in mijn Adobe XD bestand gezet zodat ik altijd mijn inspiratie zie als ik aan het designen ben.

Designen

Nadat ik genoeg inspiratie had verzameld ben ik begonnen om de inspiratie na te maken of een compleet nieuw idee uit te werken. Op deze manier kon ik in het design ritme komen.
Met de gemaakte design heb ik erg gemerkt dat ik nogal van een moderne look hou, dit is later zeer belangrijk omdat ik met deze informatie het eindresultaat zo kan maken zodat je precies weet van wie het portfolio is en je mij beter leert kennen.

Ik heb de verschillende stijlen uitgewerkt om te zien welke mij het beste bevalt.

Zoals je op de foto kunt zien heb ik veel iteraties gemaakt, de een meer uitgewerkt dan de andere. Op deze manier kon ik makkelijker inschatten hoe een product pagina eruit zou komen te zien.
Verder heb ik een hoop home/begin pagina's gemaakt, deze hebben allemaal een andere look en feel.

Het Adobe XD bestand is hier te downloaden.

Uitwerken

Nadat ik de verschillende stijlen had nagemaakt ben ik gaan kijken naar hoe ik alles kon combineren om zo mijn portfolio te maken.
Ik ben begonnen met het aanpassen van de designs om ze persoonlijker te maken, ik heb foto's van mijzelf toegevoegd, gegevens ingevuld etc. Om een kloppen en exact voorbeeld te krijgen van het eindresultaat.

Landingpage

Zo ben ik begonnen met de landingpage, hier heb ik gekozen om rook op de achtergrond te doen en deze een blauwe tint te geven, dit voegt wat meer levendigheid toe past wat meer bij de foto die ik heb gekozen. Vervolgens heb ik alles naar de linkerkant uitgelijnd.

CV

Na de home pagina ben ik begonnen aan de CV pagina. Hierop laat ik een online CV zien. Ik heb de standaard dingen neergezet en een paar dingen op het design ingevuld. Deze zal ik in de code verder aanvullen.

Producten

Vervolgens heb ik een pagina gemaakt waarop ik alle producten laat zien die ik gemaakt heb. Ik heb gekozen om onder de titel van het product een subtitel te maken met daarin wat ik gedaan heb aan het project (desingen, programmeren etc.). Dit creƫrt wat duidelijkheid in wat ik aan dat specifieke product gedaan heb. Verder heb ik gekozen om er een gekleurde achtergrond neer te zetten met de primaire kleur van het project, op deze manier krijg je een soort sneak peak van het product.

Product

Voor een enkel product heb ik besloten om eerst een logo te laten zien voor wie het product is, op deze manier stap je wat makkelijker in het product zelf omdat je weet bij welk merk/bedrijf het hoort.

Daarna zijn er een aantal pagina's/slides met daarop verschillende foto's en uitleg. Ook kunnen er verschillende lijnen richting belangrijke punten getrokken worden, op deze manier kun je de belangrijke punten makkelijker uitleggen en over laten komen. Ook is er een pagina/slide met daarop wat meer foto's zodat je de verschillende keuzes bij iteraties kunt uitleggen.
Overal in het document kunnen verschillende belangrijke worden en teksten blauw gekleurd worden, op deze manier trek je aandacht naar die tekst.

Aflsuitpagina

De allerlaatste pagina is een simpele afsluit-pagina, hierop staat een foto van pickachu die zwaait (pokemon is namelijk dope). En een simpele bedankt!

Conclusie

Ik heb de afgelopen paar dagen aardig wat geleerd tijdens het maken. Wat mij vooral opviel is dat we qua design trends heel snel gaan, het ene moment was de dropshadow heel er in en toen het complete flat design en nou neumorphism. Ook qua technologie gaan we zeer snel. Uiteraard horen daarbij dan ook deze design trends. Ik vond het erg lastig om een begin te maken. Ik heb daarom om tips gevraagd bij docenten en kreeg veel te horen dat ik bestaande designs moet gaan namaken. Nadat ik dat gedaan had kon ik dan van elk design die mij aansprak stukken pakken en bij elkaar voegen totdat je een compleet eigen design hebt.

Al met al heb ik veel geleerd en vond ik dit een leuke kleine uitdaging, ik denk ook dat ik een mooi resultaat heb gekregen.

Ik hoop dat ik hiermee de design en personal identity nog extra aantoon!

Terug!